De voor- en nadelen van het volgen van een spoedcursus rijschool

OK, dus je bent erin geslaagd je voorlopig rijbewijs te halen bij de DVLA en je bent klaar om een ​​rijschool te vinden en auto te gaan rijden. Wat nu? Volg je regelmatig lessen bij een succesvolle rijschool of ga je voor een intensieve rijopleiding verzorgd door een Driving Standards Agency (DSA) Approved Driving Instructor (ADI). Voordat we beginnen kan ik alleen maar zeggen dat ik als ADI niet zo dol ben op de term “crashcursus” ik prefereer de term “intensieve rijcursus”. Als iemand “spoedcursus” tegen me zegt, heb ik visioenen van diegene die met mijn auto op 2 wielen met halsbrekende snelheden door Northwich willen rijden! Helemaal niet de maatstaf van een succesvolle rijschool!

In dit artikel gaan we in op intensieve rijopleidingen in verschillende autorijschool Utrecht gedaanten. Als u met succes in Google zoekt naar “spoedcursussen voor rijscholen”, “snelle rijcursussen” of “intensieve rijlessen”, krijgt u een overvloed aan keuzes te zien, variërend van intensieve cursussen in uw omgeving tot residentiële cursussen, van cursussen waar je van geen ervaring naar een toets kunt gaan, of veel eerdere ervaring hebt gehad.

Laten we het eerst opsplitsen in residentiële en niet-residentiële intensieve rijcursussen.

Residentiële fast pass-cursussen worden gegeven door rijscholen, meestal in een gebied met veel hotels, een goed voorbeeld hiervan is Blackpool. Blackpool is een beetje een Mekka geworden voor intensieve rijcursussen en heeft verschillende scholen die rijlessen en accommodatie aanbieden tegen zeer redelijke prijzen. Veel mensen uit Londen en het zuidoosten nemen deze optie omdat het een zeer kosteneffectieve manier is om een ​​rijbewijs te halen (rijlessen in Londen zijn veel duurder dan die verder naar het noorden). Een ander voordeel is dat de verkeersintensiteit, met name in het laagseizoen, in het noordwesten aanzienlijk lager is.

U hoeft geen eerdere rijopleiding te hebben gevolgd om een ​​intensieve spoedcursus autorijden te volgen, u hoeft zelfs niet geslaagd te zijn voor uw theorie-examen om te beginnen met leren rijden, maar met een beetje ervaring en kennis komt u een heel eind. Het is echt een grote vraag om zonder rijervaring te komen om je rijexamen te halen in een 5-daagse intensieve rijcursus.

De cursussen kunnen op verschillende manieren werken, maar meestal wordt de eerste dag van de intensieve rijcursus van een week besteed aan het bestuderen van theorie en de tweede dag van de cursus is het afleggen van het theorie-examen. Als de rijschool slaagt, kan dan een praktisch rijexamen boeken bij de DSA .

Dit is soms een probleem bij dit type rijopleiding, het rijexamen wordt geboekt waar een rijexamen beschikbaar is. Dit betekent dat, hoewel u uw rijlessen in één gebied – b.v. Blackpool, misschien doe je je test in een heel ander gebied – b.v. Noordwijk. Het nadeel hiervan is dat u geen lokale kennis van een gebied kunt opdoen en ‘hot-spots’ kunt identificeren waar u gemakkelijk kunt worden betrapt op het rijexamen.

De volgende optie is om voor een lokale succesvolle rijschool te gaan en de intensieve rijlessen en -testen in je eigen omgeving te volgen (mits de DSA je rijexamencentrum nog niet heeft gesloten!). De manier waarop ik intensieve cursussen geef (en ik heb op deze manier veel successen behaald) is om de leerling-chauffeur te ontmoeten nadat ze hun theorie-examen hebben gehaald, we gaan dan online naar de website van het Driving Standards Agency en boeken een rijexamen voor de nabije toekomst . De intensieve rijopleiding wordt vanaf de datum van het examen achterstevoren geboekt, dus bijvoorbeeld:

1. Het rijexamen is geboekt voor vrijdag 13 maart om 14.30u
2. De laatste rijles is geboekt om te beginnen op de ochtend van vr 13th en eindigen met de test
3. Dag vier van de intensieve rijles is geboekt voor donderdag 12th
4. Dag drie van de intensieve rijles is geboekt voor wo 11
5. enz, enz

Ik moedig de student aan om zoveel mogelijk te oefenen tot het begin van de eerste rijles, deze oefening mag alleen bestaan ​​uit het rondrijden op een parkeerplaats of een klein stukje eigen grond. Dit is om te proberen de controlevaardigheden zo veel mogelijk te ontwikkelen voor de eerste rijles, het is gemakkelijk om iemand met controlevaardigheden maar weinig rijervaring te leren, voor sommigen kunnen de controlevaardigheden een groot struikelblok zijn en het hele leren tegenhouden proces te sturen.

By Richard
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.